Kennohunaja

Kennohunajaa myy

Juustokauppa Tuula Paalanen (Helsinki)

Kennohunaja on hunajaa, jota ei ole lingottu kennoista ulos. Hunaja on luonnollisimmassa muodossaan kennohunajana. Mehiläiset rakentavat kennoston mehiläisvahasta, täyttävät sen hunajalla ja lopuksi peittävät kennoston ohuella vahakerroksella. Kennohunaja syödään joko lusikalla tai taittamalla pala. Suoraan vahakennoista nautittavassa kennohunajassa luonnolliset aromit ovat säilyneet vahvempina kuin kerätyssä hunajassa. Kennoista irtoavan vahan voi sylkeä pois kuin käytetyn purukumin tai niellä; vaha käyttäytyy elimistössä kuidun tavoin. Kennohunajaa voi laittaa leivän päälle tai syödä sellaisenaan kuin makeista. Kennohunaja sopii hyvin syötäväksi juustojen kanssa. Erityisesti Manchego, Stilton ja Gorgonzola juustot ovat hyviä vaihtoehtoja kennohunajan kanssa. Kokeile kennohunajan tehoa tukkoiseen nänään ja kurkkukipuun. Mehiläisvahan hapot ja hunaja yhdessä auttavat nenäonteloita avautumaan. Säilytys huoneenlämmössä.

Mehiläinen 3/2007, sivu 88
Mehiläinen 3/2007, sivu 89

Etusivu Kennohunaja Hunaja Siitepöly Yhteystiedot